Idén is rohamosan közeleg az év legjobb 5 napjaként számon tartott Martosi Szabadegyetem. A mARTfeszt 2016. július 6-10. között lesz a megszokott helyén, Martoson, a Feszty Árpád Művelődési Parkban.

A részletes programot hamarosan a széles nyilvánosság is láthatja, de borítékolható, hogy a rendezvény az előző évekhez hasonlóan, idén sem szűkölködik majd sztárfellépőkben, neves közéleti személyiségekben és érdekesebbnél-érdekesebb témákban.

Újdonság, hogy a bensőséges légkörű parkban megannyi fejlesztés valósult meg az elmúlt hónapokban, ezzel kiszolgálva a fesztiválozók kényelmi szempontjait. Az újjáépült Árgyélus-házban immáron sokkal színvonalasabb körülmények várják a napközbeni előadásokat, de megújult a tábor emblematikus épülete, a Turul-ház is. Mindemellett új táborhelyeket, közösségi területeket alakítottak ki a szervezők, és megannyi érdekes újdonság vár felfedezésre.

A közéleti témák mellett idén számtalan közösségi játék, kísérő program fogja színesíteni a fesztivál napjait, valamint több jeles évfordulót is megünnepel a rendezvény. A park névadója, Feszty Árpád éppen 160 évvel ezelőtt, a legendás erdélyi püspök, Márton Áron 120 évvel ezelőtt született, míg Széchenyi István születésének a 225. évfordulóját ünnepeljük idén. Történelmi évfordulókból sincs hiány, hiszen 60 éve történtek az ’56-os események, és 120 évvel ezelőtt zajlottak a honfoglalás millenniumának nagyszabású ünnepségei. Természetesen nem maradhatnak el az esti nagykoncertek és afterpartik sem. Ezek előadóinak kiléte egyelőre titok, ám annyival már csillapítható az érdeklődők kíváncsisága, hogy a fellépők közül idén sem hiányozhat az örök klasszikus Tankcsapda, a magas rangú közjogi méltóságok közül Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke, az Úr igéjét pedig idén sem más, mint Böjte Csaba testvér hirdeti a mARTfeszt lakóinak és vendégeinek.

Mindez változatlan jegyárak mellett, napi 7, illetve heti 21 euróért elérhető. A középiskolásokat újra térítésmentesen várják a szervezők. Az első 100 bejelentkezett egyetemistára korai kedvezményes 17 eurós jegyár vonatkozik. Az elszakított részekről érkezőket idén szintén díjtalan belépésre jogosultak.

Tehát a naptárban beikszelni a napokat, sátrakat bekészíteni, két hónap múlva találkozunk, hogy újraszínezzük a Martosi Szabadegyetemet és egész Felvidéket!

-martfeszt-

Facebook

Instagram

Follow Me on Instagram
 • Èpül az ùj Àrgyèlus-hàz... #martfeszt #fesztypark

  martosi_szabadegyetem: "Èpül az ùj Àrgyèlus-hàz...
#martfeszt #fesztypark"
  22
  1
 • #egèszsègetekre :-)

  martosi_szabadegyetem: "#egèszsègetekre :-)"
  11
  0
 • Szombaton is hajnalig tart a buli. Ezùttal Lotfi Begi lesz a parti felelős. #martfeszt #lotfibegi

  martosi_szabadegyetem: "Szombaton is hajnalig tart a buli. Ezùttal Lotfi Begi lesz a parti felelős. 
#martfeszt #lotfibegi"
  1
  0
 • A nagykoncertek utàn sem àll meg az èlet. Jùlius 8-àn Sterbinszky a partifelelős. #martfeszt #sterbinszky

  martosi_szabadegyetem: "A nagykoncertek utàn sem àll meg az èlet. Jùlius 8-àn Sterbinszky a partifelelős.
#martfeszt #sterbinszky"
  3
  1
 • Jùlius 9-èn a Compact Disco alapozza meg a szombati hangulatot. #martfeszt

  martosi_szabadegyetem: "Jùlius 9-èn a Compact Disco alapozza meg a szombati hangulatot.
#martfeszt"
  3
  0
 • Felvidèknek igazi Hősökre van szüksège. :-) Jùlius 8-àn a magnatikus hangulatot a Hősök alapozzàk meg.

  martosi_szabadegyetem: "Felvidèknek igazi Hősökre van szüksège. :-) Jùlius 8-àn a magnatikus hangulatot a Hősök alapozzàk meg."
  3
  0
 • Jùlius 8-àn pènteken magnatikus hangulat vàrhatò a MartFeszten. #magnacumlaude

  martosi_szabadegyetem: "Jùlius 8-àn pènteken magnatikus hangulat vàrhatò a MartFeszten.
#magnacumlaude"
  3
  0
 • A Turul amfiteàtrum madàrtàvlatbòl. #martos #fesztypark

  martosi_szabadegyetem: "A Turul amfiteàtrum madàrtàvlatbòl.
#martos #fesztypark"
  6
  0
 • Vannak dolgok az èletben, amelyeket àt kell èlni. Ilyen egy koncertek utàni levezető MartFeszt-buli is a Feszty-parkban. #martfeszt #zene #tanc

  martosi_szabadegyetem: "Vannak dolgok az èletben, amelyeket àt kell èlni. Ilyen egy koncertek utàni levezető MartFeszt-buli is a Feszty-parkban. 
#martfeszt #zene #tanc"
  5
  0
 • "Egyszer minden beheged / A hùsba a kìn, mi vàgja a sebeket." #költèszetnapja #jòzsefattila #redbullpilvaker

  martosi_szabadegyetem: ""Egyszer minden beheged / A hùsba a kìn, mi vàgja a sebeket." #költèszetnapja #jòzsefattila #redbullpilvaker"
  13
  0