Teljes egészében nyilvánosságra hozta a Martosi Szabadegyetem szervezőgárdája az idei legnagyobb zenei fellépők névsorát. A szervezők mindenki felé nyitni akarnak, ezt igazolja a korábbi éveknél sokkal változatosabb zenei felhozatal. A klasszikus rockbandák és a rádiókból jól ismert pop előadók mellett idén a hip-hop és az elektronikus zene is felkerül a július 6-10. között végigpörgő repertoárba.

Szerdán a Fonogram- és Arany Nyíl-díjas Kowalsky meg a Vega zúz a mARTfeszt színpadán, könnyed, mégis tartalmas mondanivalót belekiáltva a nagyvilágba. És ha mARTfeszt, akkor egyértelmű, hogy Tankcsapda, hiszen a „három rohadék rockcsempész” a kezdetektől fogva állandó fellépője a szabadegyetemnek, és idén is frenetikus koncertre számíthatunk tőlük csütörtökön. Természetesen nem hiányozhat a szabadegyetemről az a zenekar sem, amely olyan magnatikus hatást gyakorolt a szervezőkre, hogy a mARTfeszt idei szlogenje a „Színezzük újra!” lett. A Magna Cum Laude dallamait milliók dúdolják Kárpát-medence-szerte, legyen az a Pálinkadal, az Átkozott nők vagy éppen a Színezd újra. Kétség nem fér hozzá, hogy július 8-án, pénteken, minden martlakó a színpad előtt fogja jó hangosan „dúdolni” a zenekar slágereit. A kínálatot a Hősök nevű elismert hip-hop csapat színrelépése keveri meg, majd az ezredforduló nagy sztárja, Sterbinszky celebrálja a levezető bulit a partisátorban, hogy az éjjel soha ne érjen véget. A hatalmas partisátor színpadja a mARTfeszt többi napján sem burkolózik csendbe, hiszen Felvidék legjobb bandái követik majd itt egymást.

A szombat is fiatalosnak ígérkezik: a Compact Disco adja meg az alaphangulatot, és ha már ott lesznek a srácok, akkor frontemberük, Lotfi Begi – aki egyben DJ is – szombaton egy belevaló afterpartyt is tol a bulizni vágyóknak. A nagykoncert sem maradhat el, és nem is akármilyen zenekar érkezik a Feszty parkba. A Hétköznapi hősök, Élvezd és Utolsó tánc slágerekről méltán híres Punnany Massif lép fel Martoson. Vasárnap aztán a lágyabb hangzásvilágé lesz a főszerep, ugyanis a Holdviola zenekar előadásában csendülnek fel modern zenei köntösbe bújtatva a leggyönyörűbb magyar népdalok. Az est másik fellépője a Margaret Island lesz, akiknek akusztikus folkpop muzsikája ugyancsak népzenei elemekkel nyíló tarka virág.

A zenei ínyencségek mellett megannyi érdekes ismeretterjesztő előadás várható a szabadegyetemi napok alatt. A fővédnökséget idén is a Magyar Országgyűlés elnöke, Kövér László vállalta, aki felavatja az új Árgyélus-házat és a park többi új infrastrukturális fejlesztését. Ezeket mind-mind a martlakók kényelme érdekében végeztek el a helyszínen tavaly óta. A fesztivál idején lesz a futball Európa-bajnokság hajrája is, ám akit dilemma gyötörne, hogy a mARTfesztet vagy a focit válassza, az máris megkönnyebbülhet, hiszen a meccseket a táborban is közvetítjük kivetítőn. Természetesen a lélekgondozás is feladata a fesztiválnak, így Böjte Csaba testvér, ferences szerzetes idén is áldását adja a fesztiválozókra, s hirdeti majd Isten igéjét.

A heti belépő tavalyi áron kapható, változatlanul 21 euróért, míg a napi beugró mindössze 7 euróba kerül. Gondolva a szűkebb költségvetésű középiskolásokra, nekik idén is ingyenes a belépés, amennyiben legalább hárman érkeznek együtt, az első száz regisztrált egyetemista pedig kedvezményes 17 eurós áron válthat hetijegyet.

Gyertek és éljétek át a martosi varázst!

-martfeszt-

Facebook

Instagram

Follow Me on Instagram
 • Èpül az ùj Àrgyèlus-hàz... #martfeszt #fesztypark

  martosi_szabadegyetem: "Èpül az ùj Àrgyèlus-hàz...
#martfeszt #fesztypark"
  22
  1
 • #egèszsègetekre :-)

  martosi_szabadegyetem: "#egèszsègetekre :-)"
  11
  0
 • Szombaton is hajnalig tart a buli. Ezùttal Lotfi Begi lesz a parti felelős. #martfeszt #lotfibegi

  martosi_szabadegyetem: "Szombaton is hajnalig tart a buli. Ezùttal Lotfi Begi lesz a parti felelős. 
#martfeszt #lotfibegi"
  1
  0
 • A nagykoncertek utàn sem àll meg az èlet. Jùlius 8-àn Sterbinszky a partifelelős. #martfeszt #sterbinszky

  martosi_szabadegyetem: "A nagykoncertek utàn sem àll meg az èlet. Jùlius 8-àn Sterbinszky a partifelelős.
#martfeszt #sterbinszky"
  3
  1
 • Jùlius 9-èn a Compact Disco alapozza meg a szombati hangulatot. #martfeszt

  martosi_szabadegyetem: "Jùlius 9-èn a Compact Disco alapozza meg a szombati hangulatot.
#martfeszt"
  3
  0
 • Felvidèknek igazi Hősökre van szüksège. :-) Jùlius 8-àn a magnatikus hangulatot a Hősök alapozzàk meg.

  martosi_szabadegyetem: "Felvidèknek igazi Hősökre van szüksège. :-) Jùlius 8-àn a magnatikus hangulatot a Hősök alapozzàk meg."
  3
  0
 • Jùlius 8-àn pènteken magnatikus hangulat vàrhatò a MartFeszten. #magnacumlaude

  martosi_szabadegyetem: "Jùlius 8-àn pènteken magnatikus hangulat vàrhatò a MartFeszten.
#magnacumlaude"
  3
  0
 • A Turul amfiteàtrum madàrtàvlatbòl. #martos #fesztypark

  martosi_szabadegyetem: "A Turul amfiteàtrum madàrtàvlatbòl.
#martos #fesztypark"
  6
  0
 • Vannak dolgok az èletben, amelyeket àt kell èlni. Ilyen egy koncertek utàni levezető MartFeszt-buli is a Feszty-parkban. #martfeszt #zene #tanc

  martosi_szabadegyetem: "Vannak dolgok az èletben, amelyeket àt kell èlni. Ilyen egy koncertek utàni levezető MartFeszt-buli is a Feszty-parkban. 
#martfeszt #zene #tanc"
  5
  0
 • "Egyszer minden beheged / A hùsba a kìn, mi vàgja a sebeket." #költèszetnapja #jòzsefattila #redbullpilvaker

  martosi_szabadegyetem: ""Egyszer minden beheged / A hùsba a kìn, mi vàgja a sebeket." #költèszetnapja #jòzsefattila #redbullpilvaker"
  13
  0