Igazi szabadegyetemhez igazi sör dukál – jelentette ki Gubík László, a Via Nova elnöke, egyben a Martosi Szabadegyetem főszervezője a Csíki Sör Zrt.-vel tartott közös sajtótájékoztatón, melyen egyúttal együttműködési partnerséget is kötöttek a felek. A keretszerződést évente felújítják.

Ötödik évét tölti be július 5-9. között a MartFeszt, és ez idő alatt beigazolódott, hogy a rendezvény tartósan a felvidéki magyar fiatalok kiemelt jelentőségű nyári találkozóhelye lehet. Túl van már felemelő, nehéz és összekovácsoló pillanatokon egyaránt, és évről évre többen várják, hogy részesei legyenek ennek a történetnek.

Az igazi nyári szabadegyetemnek pedig elmaradhatatlan velejárója a gyöngyöző sör, amelyből szintén az igazi a legjobb – akár tiltott, akár nem. A DAC Aréna után így a Martosi Szabadegyetemen bukkannak fel másodízben a Csíki Sör hordói Szlovákiában, a rendezvény kizárólagos „sörfelelőseként”.

„A Csíki Sör rövid története során is igazi jelképpé nőtte ki magát. A bátorság, a leleményesség, az önazonosság-tudat, az élni akarás szimbóluma, ezek pedig azonosak a mi célkitűzéseinkkel is, így kézenfekvő volt, hogy szövetkezzünk” – húzta alá Gubík.

Kiss Tibor, a Csíki Sör rendezvényszervezésért felelős igazgatója pedig arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a szabadegyetemen nemcsak a sör lesz kapható, hanem sörkóstolást is szerveznek sörmester jelenlétében, így bárki megkóstolhatja, milyen is lehet az adalékmentes, 18 napos erjesztési időtartam alatt, a bajor tisztasági törvény betartásával és kézműves jelleggel készült habzó nedű.

„A szlovákiai piacon eddig nem voltunk jelen, kivéve a DAC Arénát, illetve pár kisebb vendéglőst. Óriási a kereslet az egész Kárpát-medencéből, de kapacitási problémák miatt nem tudunk minden igényt kielégíteni. Ugyanakkor az igazán fontos fesztiválokon, és ilyen a MartFeszt is, viszont részt kell venniük” – mondta az igazgató.

Lesz Ismerős Arcok is

Gubík László ezeken túlmenően azt is bejelentette, hogy a július 5-9. közötti MartFeszten a hagyományokhoz híven idén is fellép az Ismerős Arcok zenekar. Vasárnap emléknapot szerveznek Kovács Kata Zsófia tragikus halálának évfordulóján, Puss Sándor jezsuita szerzetes vezetésével és Böjte Csaba részvételével. A nap központi üzenete az lesz, hogy ne hagyjuk elveszni, elkallódni a fiataljainkat, fiatal tehetségeinket. Ezen a napon lép fel az Ismerős Arcok is, Zsófi kedvenc zenekara, továbbá a Csík zenekar.

Facebook

Instagram

Follow Me on Instagram
 • Èpül az ùj Àrgyèlus-hàz... #martfeszt #fesztypark

  martosi_szabadegyetem: "Èpül az ùj Àrgyèlus-hàz...
#martfeszt #fesztypark"
  22
  1
 • #egèszsègetekre :-)

  martosi_szabadegyetem: "#egèszsègetekre :-)"
  11
  0
 • Szombaton is hajnalig tart a buli. Ezùttal Lotfi Begi lesz a parti felelős. #martfeszt #lotfibegi

  martosi_szabadegyetem: "Szombaton is hajnalig tart a buli. Ezùttal Lotfi Begi lesz a parti felelős. 
#martfeszt #lotfibegi"
  1
  0
 • A nagykoncertek utàn sem àll meg az èlet. Jùlius 8-àn Sterbinszky a partifelelős. #martfeszt #sterbinszky

  martosi_szabadegyetem: "A nagykoncertek utàn sem àll meg az èlet. Jùlius 8-àn Sterbinszky a partifelelős.
#martfeszt #sterbinszky"
  3
  1
 • Jùlius 9-èn a Compact Disco alapozza meg a szombati hangulatot. #martfeszt

  martosi_szabadegyetem: "Jùlius 9-èn a Compact Disco alapozza meg a szombati hangulatot.
#martfeszt"
  3
  0
 • Felvidèknek igazi Hősökre van szüksège. :-) Jùlius 8-àn a magnatikus hangulatot a Hősök alapozzàk meg.

  martosi_szabadegyetem: "Felvidèknek igazi Hősökre van szüksège. :-) Jùlius 8-àn a magnatikus hangulatot a Hősök alapozzàk meg."
  3
  0
 • Jùlius 8-àn pènteken magnatikus hangulat vàrhatò a MartFeszten. #magnacumlaude

  martosi_szabadegyetem: "Jùlius 8-àn pènteken magnatikus hangulat vàrhatò a MartFeszten.
#magnacumlaude"
  3
  0
 • A Turul amfiteàtrum madàrtàvlatbòl. #martos #fesztypark

  martosi_szabadegyetem: "A Turul amfiteàtrum madàrtàvlatbòl.
#martos #fesztypark"
  6
  0
 • Vannak dolgok az èletben, amelyeket àt kell èlni. Ilyen egy koncertek utàni levezető MartFeszt-buli is a Feszty-parkban. #martfeszt #zene #tanc

  martosi_szabadegyetem: "Vannak dolgok az èletben, amelyeket àt kell èlni. Ilyen egy koncertek utàni levezető MartFeszt-buli is a Feszty-parkban. 
#martfeszt #zene #tanc"
  5
  0
 • "Egyszer minden beheged / A hùsba a kìn, mi vàgja a sebeket." #költèszetnapja #jòzsefattila #redbullpilvaker

  martosi_szabadegyetem: ""Egyszer minden beheged / A hùsba a kìn, mi vàgja a sebeket." #költèszetnapja #jòzsefattila #redbullpilvaker"
  13
  0